SEMINARI 6 AL PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR

Una seixantena de voluntaris i voluntàries han gaudit de dues sessions de formació a Can Bosc (Dosrrius) aquest 15 de juny i 14 de setembre al parc del Montnegre i el Corredor. Aquesta jornada forma part del 6è seminari del pla de formació del Cercle, centrat en l’alzinar mediterrani i en el projecte Life Biorgest.

En arribar a Can Bosc del Far, finca de la Diputació de Barcelona, ens espera en Joan Manel, director de l’Escola de Natural del Corredor, qui ens fa una dinàmica explicació del funcionament d’un ecosistema tan conegut per tots com és l’alzinar mediterrani, amb ell aprenem els secrets que amaga l’alzina per tal d’arribar a tenir un desenvolupament exitós en aquest medi.

Després d’una parada per esmorzar, seguim amb en Jordi, investigador del CREAF, qui ens ajuda a entendre que és un bosc madur i les seves característiques principals i ens fa unes pinzellades del projecte Life Boirgest amb el que es pretén aprendre el màxim de les dinàmiques d’aquests boscos al nostre clima.

Després d’entendre tots els conceptes explicats a l’aula, fem una passejada fins a l’àrea d’esplai del Corredor intentant identificar les característiques d’un bosc madur. Tots arribem a la mateixa conclusió: cap dels boscos que descobrim arriba a ser madur, degut l’estreta relació que històricament ha tingut l’ésser humà amb el bosc com el carboneig, camps de cultius, extracció de llenya, … realitzant constants modificacions en aquest medi i trencant el seu equilibri natural.

En acabar la caminada acabem gaudint d’un dinar de carmanyola amb els companys de la formació en un entorn fantàstic com és el Parc del Montnegre i el Corredor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *