Crides de voluntariat

1- El Servei Meteorològic de Catalunya necessita participants en el projectes de ciència ciutadana  Xarxa Fenocat. L’objectiu del projecte és fer seguiment de l’impacte del canvi climàtic en les manifestacions estacionals o periòdiques de diferents espècies de plantes, ocells i papallones diürnes de Catalunya. Més informació aquí

 

2- Ritme Natura busca voluntaris/es per fotografiar el color i la caiguda de les   a llocs concrets de Catalunya. L’objectiu és validar imatges preses per satèl·lits   perquè en el futur puguin fer observacions fenològiques.

Es necessiten ciutadans amants de la natura que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes, els animals i els éssers vius en general.

Més informació: info@ritmenatura.cat

 

3- Voluntariat amb tortugues marines

El Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) desenvolupa un programa de voluntariat, per ajudar en:

          – Cpmtrol de la temperatura dels tancs 

          – Preparació i alimentació dels animals pacients

          – Neteja de tancs i instal·lacions clíniques

TORNA A CASA 2023 – YouTube

 

4- Projecte, 1m2 por las playas y los mares

SEO BirdLife juntament amb Ecoembes de de 2017 gestionen i organitzen iniciatives amb persones voluntaries per mantenir els espais naturals sense residus.

El següent enllaç trobareu les pròximes convocatòries i també l’oportunitat de crear un dia de recollida de residus.

 

5- Restauració forestal amb DEPANA

El proper dia 17 de setembre el Grup d’Acció Forestal de DEPANA organitza una jornada de voluntariat per dur a terme tasques de restauració del medi ambient (mantenint i fent cura de la flora autòctona) a Collserola

 

6- Voluntariat als Centres de Recuperació de Fauna Salvatge

La Xarxa per a la Conservació de la Natura organitza un voluntariat per donar suport als diferents centres de fauna salvatge que gestiona la Generalitat de Catalunya. Es pot realitzar el voluntariat a partir dels setze anys amb l’autorització de la persona tutora.

 

7- Voluntariat amb l’Organització el Musell

L’organització El Musell ofereix un voluntariat per contribuir amb el benestar animal. Durant el mes de setembre i febrer es realitzen les jornades d’admissió de voluntariat. Es poden fer diferents tasques relacionades amb el rescat, la protecció i la sensibilització dels animals salvatges i domèstics.