El Delta Birding Festival ja té dates i busca voluntaris i voluntàries

El gran festival ornitològic de Catalunya

Per tercer any consecutiu se celebra al Delta de l’Ebre el Delta Birding Festival, que es consolida com a una de les grans trobades al voltant de l’ornitologia.

El festival ha assolit un gran prestigi en el món del naturalisme per la categoria dels seus ponents. Ornitòlegs de renom internacional com Lars Svensson, famós autor de la guia d’identificació d’ocells més usada de la nostra regió, Per Alström, expert mundial en taxonomia i evolució dels ocells, Vincent Bretagnole, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta o Yossi Leshem, israelià que ha descobert els millors mètodes per evitar col·lisions entre ocells i avions que han minimitzat aquest tipus d’accidents i a la vegada han permès millorar protegir els ocells seran presents en aquesta edició del festival.

Especialistes com Gerard Bota, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Arizaga, de la Sociedad de Ciencias de Aranzadi, Beatriz Arroyo, de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos o Borja Milá, del Museo Nacional de Ciencias Naturales, entre d’altres, també formen part de l’àmplia llista de ponents, en total més de 30.
Un festival destinat a l’estudi i la conservació de la natura

El Delta Birding Festival és l’únic festival a l’estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura.

En aquesta edició es preveu donar suport a una iniciativa amb projecció internacional finançant expedicions d’ornitòlegs d’arreu d’Europa per a què col·laborin en l'”Atles dels ocells nidificants d’Europa” (European Breeding Bird Atlas 2) prospectant regions de l’est d’Europa encara molt desconegudes i en les que a penes hi ha ornitòlegs locals.

Delta Birding Festival està impulsat per ORYX, la botiga de l’amant de la natura, conjuntament amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya – la Pedrera, entitats de reconegut prestigi dedicades a l’estudi i la conservació dels ocells i dels espais naturals.
Més de 100 activitats pels ocells i la natura

Més de 100 activitats estan programades en data actual, des de sortides per a principiants, a sortides en vaixell a mar obert per observar aus marines, tallers de digiscoping, foto-trampeig, identificació auditiva, il·lustració d’ocells, caixes-niu i menjadores. També s’oferirà l’oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l’Alfacada, un dels tresors més ben guardat del Delta de l’Ebre, on es gaudirà d’una demostració d’anellament,

Al festival també hi haurà una fira amb més de 50 expositors relacionats amb la natura i l’ornitologia.
Es busquen voluntaris i voluntàries

L’organització ha llançat una crida sol·licitant la col·laboració a totes aquelles persones que desitgin participar com a voluntàries al festival.

Es demana el compromís de col·laborar durant un torn, un matí o una tarda, i a canvi s’ofereix l’entrada gratuïta durant tots els dies de festival. Ajudant a rebre als visitants, cooperant en els estands dels organitzadors i organitzadores, preparant les sales de conferències, donant suport a les persones conferenciants i organitzant l’aparcament, es pot contribuir a l’èxit del festival, i alhora tenir l’oportunitat d’interaccionar de prop amb els convidats i convidades especials de la fira, i les persones membres de l’organització.

Es pot trobar més informació del Festival i del voluntariat a través de l’aquest enllaç, i qui desitgi participar ha de contactar amb l’ICO a: marina.cuito@ornitologia.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *