XERRADA “PROJECTE BOSCOS DE MUNTANYA”

El passat dimarts 26 de març una trentena de voluntaris i voluntàries van poder gaudir de la Xerrada “Projecte Boscos de Muntanya”, on l’Andreu ens va saber transmetre l’essència d’aquest projecte de voluntariat.

Durant una setmana voluntaris vinguts d’arreu comparteixen feina, l’assessorament de personal expert i un entorn immillorable: boscos entre 1.500 i 2.000 m d’altitud.

Això és el que podreu viure si us inscriviu a un dels torns setmanals que organitzen Bergwald Projekt, on l’objectiu és la millora dels boscos de muntanya, treballar de valent sempre amb l’ajuda d’experts tant de la zona com de les tasques a realitzar i gaudir del Pirineu en estat pur. Una setmana de treball en equip però sobretot de connexió amb un mateix.

L’any 1987 neix a Suïssa la Fundació Bergwaldprojekt, per donar resposta a la necessitat cada vegada més evident de millora dels boscos de muntanya. Actualment el projecte està present a 4 països diferents: Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

No és fins al 2007, que Bergwaldprojekt Catalunya va arribar als Pirineus catalans per a donar resposta als reptes que es presenten als boscos de muntanya catalans, adaptant a la realitat pirinenca el model de Bergwaldprojekt Suïssa.

Ells mateixos defineixen la seva missió com “promoure el manteniment, cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, i fer difusió per a la millora del bosc i la seva conservació.”

La fórmula que fan servir per aconseguir la seva missió és mitjançant aquestes estades de treball setmanal entre els mesos de juliol i setembre i podreu escollir entre tres zones diferents del Pirineu català:

MASSÍS DE L’ORRI: EL GALL FER I LA FORÇA DE L’AIGUA. Les tasques a realitzar seran bioenginyeria de paisatge, gestió forestal i manteniment de pastures al barranc de Port-Ainé i entorn del Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

ESPINAVELL: CAMINS I CABANES ENTRE FREIXEDES. Es recuperarà i es farà manteniment de camins ramaders tradicionals a l’entorn de la Vall de Camprodon (Ripollès).

GINESTARRE: PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L’ÓS. Es farà recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible a l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

Però si això de passar una setmana entre natura és massa per vosaltres, també tenen altres formes de participació en el projecte, aquí les podreu consultar totes.

Us animeu a provar un nou model de voluntariat? Encara sou a temps de formar part del projecte boscos de muntanya. Estaran encantats de poder-vos rebre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *