Suport al manteniment de les excavacions del poblat ibèric de les Maleses al Parc de la Serralada de Marina

El dissabte 18 de març, un grup de voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris, ens trobem a la Conreria (Tiana) per dirigir-nos cap a una nova actuació de voluntariat.

Aquest cop anem al poblat ibèric de les Maleses on ajudarem a l’equip d’arqueòlegs a treure la vegetació que va cobrint les excavacions d’aquest jaciment i d’aquesta manera podran seguir investigant a la zona.

Després de fer una excursió per arribar al cim de les Maleses en Jordi Phoren i la Gemma Hidalgo ens expliquen la importància d’aquest poblat en el moment que els ibers poblaven aquesta zona. Però també com han anat avançant les excavacions al llarg dels anys i com s’han descobert les utilitats dels diferents espais i com de diferent és el poblat de les Maleses comparat amb els altres poblats ibers propers.Separem el grup en dos, i comencem a treballar a la zona propera a la casa més gran que hi ha en aquest jaciment. Resseguim el que era l’antiga muralla, on l’equip d’arqueòlegs seguiran les excavacions un cop haguem tret tota la vegetació de la zona.

 

Treballem al llarg de tot el matí i aconseguim obrir un camí que envolta la muralla, de la zona on hem treballat.

Després tornem cap a la Conreria, on agafem l’autocar per anar a la zona de dinar i després tornar a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *