Suport al manteniment de les excavacions del Castell de Sant Miquel

Parc de la Serralada Litoral

Dissabte 4 de novembre un equip del Cercle de Voluntaris hem anat al Parc de la Serralada Litoral. Visitem el Castell de Sant Miquel, on s’estan fent actuacions per afavorir les tasques arqueològiques.


Arribem aviat al punt de trobada. Ens reunim tot el grup per esmorzar mentre esperem que arribin els guardes forestals i els ADF.


En arribar tot l’equip del parc amb els vehicles i eines pròpies, carreguem les nostres per pujar-les fins a dalt.


Comencem a caminar cap al castell de Sant Miquel, on ens esperen el Ferran Díaz i l’Arnau Navarro, arqueòlegs de les excavacions.


Abans de veure el castell, els Tècnics forestals ens expliquen la finalitat de les tasques que farem. La intenció en dies posteriors a la nostra actuació, és pujar amb unes mules, per fer el trasllat de tots els troncs pesats que se n’han anat traient als voltants del castell. Per tant, la nostra feina, se centrarà a poder fer-les un camí, amb uns dos metres d’amplada, retirant tant les restes vegetals petites, com les pedres que trobem pel camí.


A més d’això, també es pot anar tallant, la vegetació que puja cap al castell, per deixar a la vista el que hi ha per sota.


Explicada la feina, ens repartim per l’espai, i comencem a treballar.


En acabar la feina, els arqueòlegs ens posen en situació de la importància d’aquest castell i el seu context històric. Ens informen de les troballes que s’han fet en el territori, ens expliquen per què servien les diferents estances que han quedat al descobert i ens donen les gràcies per la nostra ajuda.


Acabada la feina, baixem cap al poble de Vallromanes, on dinem per després agafar l’autocar per tornar a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *