Retirada d’espècies al·lòctones en l’àmbit de la zona restaurada del Dipòsit controlat de la Vall d’en Joan al Parc del Garraf

El dissabte 11 de març, ens trobem un equip de voluntaris i voluntàries per marxar cap a l’antic abocador del Garraf

Arribem puntuals al lloc de trobada on ens espera l’Emilio, biòleg del Parc del Garraf. Després si afegeix la Brenda, tècnica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tots dos ens expliquen les característiques de la zona i com amb el pas dels anys s’ha transformat el que era un abocador a l’aire lliure, en un espai renaturalitzat on si està intentant fer un seguiment de tota la fauna i la flora que hi trobem.


Després de les explicacions ens dirigim a la zona on treballarem. Esmorzem, ens dividim en 3 grups i comencem la feina. Aquest cop treballem per liminar el Senecio pterophorus, una espècie procedent d’Àfrica que està colonitzant alguns ecosistemes, fent competència a l’olivarda, una espècie autòctona de Catalunya.


Comencem a treballar i som conscients de la capacitat invasiva que té aquesta espècie, ja que ha aconseguit colonitzar un espai molt gran en poc temps.
Treballem a les diferents zones al llarg de 3 hores, aconseguint eliminar una quantitat enorme de la planta.

D’aquesta manera limitem la capacitat de colonitzar nous espais durant els mesos vinents. Esperem poder tornar els propers anys i veure com la feina feta ha permès controlar aquesta espècie i afavorir l’olivarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *