Plantació i arranjament d’unes tanques vegetals

El passat dissabte, 25 de febrer, els membres del Voluntaris dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona varen dur a terme una actuació de voluntariat al Parc Agrari del Baix LlobregatLes persones voluntàries varen realitzar tasques de poda i manteniment de la tanca vegetal de l’arborètum, i varen plantar diverses espècies de plantes a la zona d’horta.

En primer lloc, els membres del Cercle es varen dirigir a l’arborètum per realitzar les tasques de poda, ja que les pluges del dia anterior no permetien realitzar la plantada a la zona d’horta, a primera hora del matí.

Per tal de realitzar les tasques de poda, els voluntaris del Cercle es varen distribuir per l’arborètum en petits grups de 4 o 5 persones. Els membres del Cercle de Voluntaris disposaven d’aixades i tisores de podar, petites i grans. A l’arborètum, els membres del Cercle, hi varen trobar: Teucri blau o flor blava, romaní, sàlvia, farigola, espígol i carolina.

A la zona de l’arborètum, les persones voluntàries varen realitzar el manteniment de la plantació que constitueix la tanca vegetal, formada per arbustos d’espècies autòctones que han d’actuar com a reservori de fauna útil. Per dur a terme la tasca, els voluntaris varen retirar branques seques i varen reduir el volum d’algunes espècies. Finalment, es va triturar el material retirat i es va distribuir entre els arbres per a la seva incorporació al sòl com adob.

A continuació, i acabada la tasca a l’arborètum, els membres del Cercle es varen dirigir a la zona d’horta. Es varen realitzar 5 grups de 4 i 5 persones i es va dur a terme la plantació d’una nova tanca vegetal. Es varen realitzar dues franges en les quals es varen plantar les següents espècies: aloç, caps blancs, boixac, herba de Sant Jordi, Fonoll marí, espígol, poliol d’aigua, orenga, llentiscle, romaní, romaní postrat, sàlvia i ginesta, magraner, ginesta i marfull.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *