Millora ambiental de la vall de Montalegre Parc de la Serralada de Marina

Els membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs hem anat al Parc de la Serralada de Marina, a l’entorn de la cartoixa de Montalegre a fer una millora ambiental.

En aquesta vall, l’any 1994 van tenir un incendi que va cremar una zona important. Posteriorment es van fer tasques de replantacions i al llarg d’aquestes plantacions els arbres es van col·locar amb uns protectors de plàstic. Un cop passats els anys, allà tenim un bosc mediterrani molt dens, però els plàstics encara estan per la zona, així que l’equip de Cercle de Voluntaris vam anar a retirar-les

Al arribar ens van fer una explicació de tota la zona i del passat de la cartoixa de Montalegre. Després d’esmorzar repartits en petits grups comencem a treballar, pentinant tota la vall en busca d’aquestes restes de la plantació.

Al llarg de 3h de recollida aconseguim omplir unes 20 bosses d’escombraries de plàstics.

Cansats, ja que la zona tenia punts molt densos de vegetació i amb un fort pendent, fem una petita excursió cap al cementiri dels Empestats, lloc on antigament enterraven la gent malalta de colera o Tifus.

En acabar, anem a la zona esportiva a dinar totes juntes contentes de la feina feta i de la quantitat de plàstics que hem enretirat de la natura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *