Manteniment i millora de la tanca ramadera a les pastures del Pla de la Calma al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Dissabte 27 de maig, l’equip del Cercle de Voluntaris ens vam desplaçar fins al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, concretament a la zona del Pla de la Calma, on vam realitzar una actuació per millorar uns tancats de la zona.

Arribem puntuals al lloc, on ens trobem amb el personal del Parc. Allà ens esperen l’Elisabet Ros, tècnica del Parc i en Joan Comellas i el Marçal Giol, membres de la brigada de manteniment.

Ens apropem amb un mini bus, cap a la zona del Pla de la Calma. Abans de treballar però, esmorzem a l costat de Ca l’Agustí, un gran mas restaurat per la Diputació de Barcelona. Un cop hem acabat d’esmorzar, anem cap a la zona on treballarem i separats en tres grups comencem a treballar.

Dos grups treballen col·locant una tanca feta de branques de castanyer. Aquesta tanca servirà perquè les ovelles no entrin en uns camps en concret i d’aquesta manera es pugui conrear.

 

 

 

El tercer equip treballa, clavant noves estaques, que serviran per continuar el tancat.

En total col·loquem 200 metres d’estaques noves i 150 metres de tanques.

Acabem la jornada dinant a la zona del Bellver amb unes vistes increïbles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *