Manteniment i enriquiment de repoblació forestal a Can Bonamusa Parc del Montengre i el Corredor

Els membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs hem anat al Parc del Montnegre i el Corredor a la finca de Can Bonamusa a realitzar un manteniment i enriquiment de repoblació forestal.

Arribem aviat a la zona on ens trobem amb en Jordi Jürgens i l’equip de manteniment forestal en Xavier i la Julia. Després d’esmorzar i explicar les tasques a fer, anem cap a la finca on treballarem.

Un cop allà, repartim les tasques que s’han de realitzar i ens expliquen una mica la historia de la finca . Uns quants es dediquen a resseguir tot el perímetre de la finca per poder assegurar que l’estat de la tanca és el correcte per evitar que els senglars puguin entrar i malmetre la plantació.

La resta de l’equip agafa els plançons d’alzina surera () i de pi blanc () i comença a plantar-los en les zones menys cobertes de la finca. Plantem uns 300 arbres nous, que esperem que en uns anys puguem venir i gaudir de les seves ombres.

Un cop acabada tota la feina i recollit to el material, comencem una excursió per poder visitar el Dolmen de Pedra Gentil. Seguim el camí que ens endinsa en una sureda increïble, on es veuen els rastres de l’explotació del suro a l’escorça de les alzines.

Arribem al Dolmen i aprofitem per dinar en aquella zona, fins que l’autocar ens ve a buscar i tornem cap a Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *