Manteniment del jaciment ibèric de Céllecs: neteja de vegetació, Parc de la Serralada Litoral

Els membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs hem anat al Parc de la Serralada Litoral, concretament al poblat ibèric de Céllecs on vam ajudar a l’equip d’arqueòlegs a netejar de vegetació l’espai, perquè puguin seguir amb les excavacions.

Aquest dissabte 26 ens hem trobat novament al Parc de la Serralada Litoral per una nova actuació del Cercle de Voluntaris. Arribem al aparcament de Sant Bartomeu de Cabanyes, on ens trobem amb els guardes forestals en Borja Polo i en Jordi Vergés. Tot just després arriben en Jordi Herms i en Pau Menéndez de l’equip d’arqueòlegs i arqueòlogues del Grup d’Arqueologia d’Amics UNESCO Barcelona.

Després d’esmorzar agafem el camí que puja cap al poblat ibèric de Céllecs, on també aprofitem per veure les increïbles vistes que hi ha de tota la plana del Vallès en un dels miradors.

En arribar al poblat en Jordi xxx ens explica la importància d’aquest poblat en l’antiguitat i com s’organitzava la societat ibera en aquells temps. En acabat ens separem en dos grups per treballar en dues zones de les excavacions.

Treballem al llarg de 3h i aconseguim treure una gran quantitat de vegetació i fins i tot descobrim el que podria ser una nova paret dins del jaciment, que haurà de confirmar l’equip d’arqueòlegs.

Un cop arriba l’hora de plegar, baixem cap l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes on aprofitem les esplanades de la zona per poder dinar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *