Manteniment del jaciment ibèric de Céllecs al parc de la Serralada Litoral

Els membres del Cercle de Voluntaris realitzen una neteja de vegetació a la zona del poblat ibèric de Céllecs.

Arribem a les 9:30 a aparcament de Sant Bartomeu de Cabanyes. Després d’esmorzar i fer un breu resum de la tasca que farem durant el dia d’avui, agafem el camí que ens portarà fins al turó de Céllecs, ubicació on si troba el jaciment ibèric.

Anem fent algunes aturades per observar el paisatge i un cop arribem al cim, ens distribuïm en dos grups que comencen a eliminar la vegetació que ha crescut i no deixen veure on estan les runes.

Al llarg del matí eliminem una gran quantitat de vegetació, tanta que no podem carregar tota la furgoneta dels guardes del Parc, la Laura León i el Xavi Margaix.

Quan ja eren gairebé les 13h deixem totes les eines i ens reunim en un dels punts més alts del turó, on l’equip d’arqueòlegs i arqueòlogues del Grup d’Arqueologia d’Amics UNESCO Barcelona, ens van explicar la història d’aquest jaciment ibèric i quina funció tenia aquest poblat, en el conjunt de poblats ibèrics de la zona.

Un cop acabada la visita tornem a baixar cap a Sant Bartomeu de Cabanyes, on dinem al costat de l’ermita, per després agafar l’autocar altre cop cap a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *