L’accessibilitat als parcs naturals

Des de fa temps, la majoria d’equipaments i serveis públics a les ciutats s’han adaptat als criteris d’accessibilitat que molts ciutadans necessiten. Algunes persones, però, encara
tenen dificultats sensorials, cognitives o de mobilitat quan visiten els entorns naturals, difícils de fer accessibles.
Per donar resposta a aquesta necessitat ciutadana, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha adequat diferents equipaments ambientals i serveis pedagògics, i ha elaborat
materials d’acompanyament que faciliten l’accés als espais
naturals protegits. En són exemples els itineraris adaptats del Garraf, Sant Llorenç del Munt, el Montseny, Collserola o Guilleries-Savassona.

S’han adaptat diversos materials pedagògics per als nens que, amb alguna discapacitat, participen en programes educatius com ara Viu el parc o Coneguem els nostres parcs.

Per ajudar les persones amb mobilitat reduïda s’ha posat a disposició dels usuaris dels parcs bicicletes de mà, joëlettes, tàndems, terceres rodes i barres direccionals.

També s’han editat en braille plafons informatius, fulletons i material imprès de préstec per a invidents. I en alguns parcs es poden seguir rutes teatralitzades pensades per atendre la diversitat. L’objectiu és fer els espais naturals més accessibles per a tota la societat. No us quedeu a casa!

Informació
Gerència de Serveis d’Espais Naturals

http://parcs.diba.cat/web/accessibilitat
Tel. 934 022 843DIPUparcs 6X10 0711 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *