La Cabanya del Castell, escenari del Bisaurart

Entre el 3 i el 25 de setembre, els dissabtes i festius, de les 11 a les 14 h, podeu visitar Bisaurart, la mostra col·lectiva d’art bisaurenc, a la Cabanya del Castell. La inauguració és el dissabte 3 de setembre a les 17 h.

El cicle d’exposicions temporals avança i, després de la XVII Mostra internacional i multidisciplinària d’art contemporani, la Cabanya del Castell acull durant el mes de setembre la mostra Bisaurart. Aquí en teniu els detalls així com de la resta d’exposicions que s’hi han programat fins al mes de gener del 2017. També podeu descarregar-vos el díptic del cicle.

· Del 3 al 25 de setembre:

Bisaurart

Diferents disciplines artístiques

Bisaurart uneix dues paraules, Bisaura i art, que encaixen naturalment com el castell i el seu entorn privilegiat. Viure aquesta simbiosi és el que us proposa aquesta mostra col·lectiva d’art bisaurenc, iniciada per un grup d’artistes l’any 1988.

Inauguració: dissabte, 3 de setembre, a les 17 h.

· De l’1 al 30 d’octubre:

Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll

Mostra filatèlica

Aina Zarco Subiràs

Fotografia

Inauguració: dissabte, 1 d’octubre, a les 12 h.

· Del 5 al 27 de novembre:

Emili Juncadella. Aventures en 3D d’un muntanyenc explorador (1910-1927)

Exposició

Emili Juncadella (1885-1936) fou enginyer industrial, empresari, polític i home culte pertanyent a l’alta burgesia catalana. Fou també l’últim propietari del Castell de Montesquiu. A més a més de viatger pels països d’Àsia meridional i Àfrica, Juncadella va ser també un notable pirineista que deixà constància de les seves grans passions: l’aventura, els viatges i la fotografia.

Les imatges que presenta l’exposició són una petita mostra de les 500 plaques estereoscòpiques que es van trobar al Castell de Montesquiu, pertanyents a ascensions efectuades als Pirineus i Pics d’Europa entre els anys 1910 i 1927. El fet que estiguin impreses en sistema anàglif permet la seva visualització amb efecte 3D, semblant a com es miraven les fotografies estereoscòpiques al principi del segle passat.

Inauguració: dissabte, 5 de novembre, a les 12 h.

· Del 3 de desembre del 2016 al 29 de gener del 2017:

Josep Pérez Mateos

Aquarel·les, però també olis

“Paisatges de natura exultant, tots els colors i un munt de detalls a cada quadre que els fa propers i que et fascinen.”

Teresa Granados, El 855, núm. 161, març del 2014.

Inauguració: dissabte, 3 de desembre, a les 12 h.

Des de l’any 2003, la Cabanya del Castell s’ha convertit en un espai destinat a exposicions temporals, on els artistes locals i d’altres latituds tenen l’oportunitat d’exposar les seves obres. Des de llavors, s’han fet nombroses exposicions de periodicitat mensual, tant de caràcter individual com col·lectiu i abraçant les diferents branques de l’art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *