Inventari de flora introduïda amb l’aplicació iNaturalist a Parc Natural de Sant llorenç del Munt i l’Obac

El dissabte 25 de març, un grup de voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris, ens trobem a l’Àrea d’esbarjo de les Arenes per dirigir-nos cap a una nova actuació de voluntariat.

En trobar-nos amb el Dani Pons, biòleg del parc, i en Josep Canals, el tècnic del parc, ens informen de la situació que es pateix avui dia amb les espècies vegetals invasores.

Aquesta vegetació invasora són plantes originàries d’altres territoris, que per diferents motius, han arribat a diferents territoris on s’han aprofitat d’unes condicions ideals per desenvolupar-se, ocupant espais d’espècies autòctones i creant dificultats per a mantenir els ecosistemes.

A més, ens ensenyen a utilitzar una aplicació mòbil per a poder ajudar a la comunitat científica a estudiar i controlar les diferents espècies, tant de fauna com flora, dels diferents parcs naturals. A aquesta aplicació és iNaturalist.

Un cop feta aquesta introducció al món de les plantes invasores i el seu control via l’aplicació, en disposem a separar-nos en tres grups. Cada un d’aquests grups, investigaran diferents zones per tal d’explorar la vegetació que tenim en aquest parc i per poder localitzar algunes de les plantes exòtiques que s’han instal·lat.

Cadascun dels grups, fa doncs diferents rutes per tal de poder aconseguir una major cobertura i trobar diferents espècies.

El nostre objectiu serà determinar si hi ha moltes o poques espècies exòtiques. Depenent d’aquestes observacions, podrem dir si és preocupant o no, el desenvolupament d’aquestes espècies exòtiques amb caràcter invasor.

Arribada l’hora de dinar, ens tornem a trobar tots els grups per tal de posar en comú, les espècies que hem pogut identificar.

Arribem a la conclusió que no hem trobat gaires espècies invasores, per tant, l’estat vegetatiu de les zones explorades no és molt preocupant amb relació a aquestes espècies.

Després d’això, dinarem i tornarem a l’autocar per a tornar cap a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *