Festival de les Aus als Aiguamolls de l’Empordà

Es tracta de la 24ª edició d’un festival que reuneix entitats ambientals iorganitzacions naturalistes en el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, amb un extens programa d’activitats destinat a un públic divers. Anellaments d’aus, visites guiades, o ornitocaiac, són alguns dels exemples que permeten apropar-se al món de l’ornitologia i gaudir dels paisatges del parc natural.

Una ocasió per visitar el centre de fauna

Cada dia d’11 a 12 h es pot visitar el centre de fauna de El Cortalet,especialitzat en la recuperació de fauna salvatge. Els animals ferits que hi arriben es rehabiliten per posteriorment alliberar-los. El centre de fauna, actualment cogestionat per l’entitat ambiental Iaeden, també porta a terme una tasca d’educació i sensibilització ambiental; així com tasques d’investigació i recerca.

Exposicions

Es pot visitar l’exposició  “Humor als Aiguamolls de l’Empordà” del científic i fotògraf Germain Malé. Es tracta d’una mostra fotogràfica que combina imatges del Parc amb comentaris simpàtics de cada instantània.

També es podrà visitar la mostra “Projecte LIFE Potamo Fauna“, del Consorci del Ter. Es tracta de 14 plafons amb els quals es dóna a conèixer les diferents espècies de fauna autòctones que es volen conservar a aquests rius, així com sensibilitzar a la població sobre el perill de les espècies invasores. La mostra té com a objectiu informar de les actuacions que es porten a terme en el marc del projecte europeu LIFE Potamo Fauna.

La visita a l’espai Empordana’t, a la Farinera de Castelló d’Empúries, és una recorregut que proposa un tast dels quatre grans espais protegits de l’Empordà (Montgrí, les illes Medes i el riu Ter, Cap de Creus, l’Albera i els Aiguamolls de l’Empordà), una passejada per deixar-se seduir pel seu patrimoni natural, cultural i intangible, i descobrir com gaudir-ne.

Visites als espais naturals, censos i alliberaments d’aus

Durant aquests dies es poden aprofitar les visites guiades en diversos espais del parc: als voltants del Cortalet, a l’estany de Vilaüt, a les closes de la Gallinera o als ajocadors del Fluvià.
Dijous 8 a les 12 es presentaran les dades del projecte de recuperació de falciots. Posteriorment és previst l’alliberament de fauna recuperada al centre del Cortalet. Dissabte a les 16.00 h es pot participar al cens hivernant dels ajocadors del Fluvià. Durant el cap de setmana es podrà participar en els anellaments cientifics.
Dissabte està prevista una activitat de ornitocaiac, és a dir, una sortida en caiac a la recerca d’ocells hivernants. Per els més petits estan previstes activitats específiques, amb contes i tallers.

El Festival al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà està coorganitzat per entitats ambientals com Iaeden, Apnae, o l’Institut Català d’Ornitologia, la Cooperativa La Copa i el Consorci del Ter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *