Eliminació de plantes invasores i plantació d’espècies autòctones, al Parc del Montnegre i el Corredor

Tornem a les actuacions després de l’estiu. Dissabte 7 d’octubre hem anat al Parc del Montnegre i el Corredor. Concretament a la zona propera a l’EDAR de Pineda-Tordera.

Allà ens espera la Mireia directora del Parc amb l’equip de guardes i la colla de manteniment. Ens expliquen les característiques de la zona mentre esmorzem a la font del ferro.

Un cop hem esmorzat, ens dirigim a la riera on farem l’actuació. La tasca d’avui consisteix en eliminació d’espècies invasores, sobretot el Senecio pterophorus, però aprofitem i traiem també raïm de moro (Phytolacca americana).

Aprofitem les primeres hores del dia on encara no dona molt el Sol, per treure una gran quantitat de plantes. Aconseguim treure 35 sacs tots plens de vegetació invasora.

Per acabar, fem plantació de dues espècies autòctones a la zona de la riera aloc i lavatera , per afavorir la seva presència i que les invasores ho tinguin més complicat per tornar a conquerir la zona.

Acabem la jornada contentes de la feina feta i tornem a la font del ferro per dinar totes juntes i després tornar direcció Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *