Eliminació de planta invasora a la Vall de Sant Pere de Reixac

Acció de voluntariat al Parc de la Serralada de Marina

El passat dissabte 5 de març, més d’una vintena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals varen participar en una acció de voluntariat a la Vall de Sant Pere de Reixac, al Parc de la Serralada de Marina.

L’objectiu era millorar el medi natural del corriol de l’itinerari que transcorre des de Sant Pere de Reixac fins al Turó de les Maleses. El turó de les Maleses té una alçada màxima de 420 m i gaudeix d’una visibilitat extraordinària.

Sota la guia del tècnic i el guarda del Parc, les plantes tallades amb tisores de podar i les arrels extretes amb aixades (a fi d’evitar la seva futura reproducció) s’han anat posant en sacs, i aquests s’han carregat en el vehicle del Parc. El corriol ha quedat ben net de vegetació invasora.

Per acabar d’arrodonir la jornada, visitaren l’Església de Sant Pere de Reixac, documentada des de l’any 992. Va ser refeta a mitjan segle XI i consagrada el 1048. Cap a l’any 1676 es va transformar adquirint el seu aspecte actual. Varen acabar la jornada amb un bon àpat de germanor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *