El Tercer Sector català es projecta al món

La FOCIR reparteix 100.000 euros a través dels Ajuts DIPLOCAT entre 48 entitats.

Catalunya i el Tercer Sector es fan visibles al món gràcies als Ajuts DIPLOCAT 2016, l’objectiu dels quals és fomentar la presència internacional de les organitzacions civils catalanes. Enguany, la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) ha repartit 100.000 euros entre 48 entitats catalanes per fomentar la seva presència a esdeveniments internacionals. En la seva tercera edició dels ajuts, l’impacte geogràfic serà de 189 viatges, dels quals gairebé un 90% es duran a terme a Europa. A Amèrica es faran un 5,3% dels viatges, a l’Àfrica el 2,6%, a l’Àsia un 1.1%, i un 2,1% amb la destinació encara pendent de concretar.

Pel que fa al tipus d’activitat, el 63% dels viatges tenen com a objectiu assistir a una reunió o trobada. Amb menys pes, un 18% ho farà per participar en congressos, conferències, seminaris o fòrums. Per sota, gairebé el 17% dels viatges es duran a terme per participar a assemblees i, per últim, només un 1,5% són visites d’estudi.
Algunes de les entitats beneficiàries dels ajuts són l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans (ACDDH), Arrels Fundació, Entitats Catalanes d’Acció Social, la Federació d’Organitzacions Catalanes de Gent Gran Dones i Família (FOCAGG), l’Associació Catalana per l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), Fedaia, Marboleny o Esplais Catalans. Del total de 63 entitats que s’havien presentat a la convocatòria, 15 sol·licituds no han rebut ajut perquè no han arribat a la puntuació mínima.

Els països per continent on es desplaçaran les entitats són:
Europa: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Espanya, Estònia, França, Finlàndia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Malta, Moldàvia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Suïssa i Xipre.
Àsia: Corea del Sud i Japó.
Amèrica: Estats Units d’Amèrica Canadà, Mèxic, Cuba, Equador i Argentina.
Àfrica: Sud-àfrica, Marroc i Etiòpia.

DIPLOCAT i la FOCIR han volgut encoratjar a la xarxa d’entitats civils a continuar la seva acció com a ambaixadors i ambaixadores de Catalunya i projectar el Tercer Sector català a l’exterior. Per poder consultar les activitats de la convocatòria, s’ha creat un storify amb un seguiment dels tuits relacionats amb els ajuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *