Arranjament de carboneres de la ruta de les carboneres a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El dissabte 15 d’abril, un grup de 33 voluntaris i voluntàries hem anat als entorns del Pantà de Sau per millorar i ajudar a conservar l’itinerari de les carboneres, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Arribem puntuals al lloc de trobada amb els guardes i l’Alba la tècnic del parc. Carreguem les eines a la furgoneta i comencem a fer camí cap a la zona on treballarem a l’itinerari de les carboneres.

Abans de començar a treballar des del Parc ens han preparat un esmorzar per agafar forces per la feina que ens espera. Dividits en 3 grups comencem a treballar en les 3 tasques del dia.

El primer grup es dirigeix per recuperar alguna de les places carboneres. El 2022 ja vam venir a aquesta zona i vam poder recuperar les primeres places, però en van quedar algunes per fer, així que aquest any hem pogut completar-les.

El segon grup treballar en treure el sotabosc que ha crescut al voltant de la Domus del Pi, una antiga casa fortificada del segle II. Traient aquesta vegetació queda molt més visible aquest patrimoni cultural de la zona.

Finalment el tercer grup baixa una mica més el recorregut per recuperar el camí i poder restaurar els xaragalls que es formen per la pluja. Es van construir uns petits murs per evitar la pèrdua de sediments i que l’aigua no baixi amb tanta força.

Un cop acabada tota la feina ens dirigim cap al pantà de Sau on la Meritxell Font ens explica tota la historia de l’antic poble de Sant Romà de Sau. L’actual sequera permet observar alguns dels edificis que feia anys que no es veien com el molí.

Dinem a la zona del pantà i quan arriba l’hora marxem cap a Barcelona contentes de la feina feta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *