ACTUACIÓ PARC NATURAL DEL MONTSENY

El dissabte 25 de maig els voluntaris i voluntàries del Cercle celebren el Dia Europeu dels Parcs i extreuen més de 2.000 peus de seneci del cap, espècie invasora present als entorns de Collformic al Parc Natural del Montseny.

En arribar a Collformic ens dóna la benvinguda la pluja, però una mica d’aigua no frena ni als voluntaris ni al Narcís i la Gemma tècnics de la Diputació de Girona ni a l’Òscar i en Guillem de la colla de manteniment forestal, qui ens situen i fan una gran rebuda.

Un cop situats en Narcís i la Gemma presenten al protagonista de la jornada, el seneci del cap (Senecio inaequidens), planta exòtica i invasora present en els entorns de Collformic.

El seneci del cap és una planta originària d’Àfrica del sud i va ser introduïda de forma accidental a través de llana importada. La seva presència comporta problemes sobretot per la ramaderia, ja que és una planta tòxica pels ramats, normalment no se la mengen però si envaeix un prat, els ramats no es poden alimentar i per tant la zona queda inservible. Per saber-ne més.

Un cop s’identifica a l’espècie es comença a treballar de valent per poder extreure el màxim de peus de l’entorn, fins a arribar a extreure més de 2.000 peus d’aquesta planta, cada peu fa de mitjana 10.000 llavors, així que la feina feta val el doble, ja que es redueix la seva capacitat reproductora.

Després d’haver treballat de valent es recuperen les forces dinant tots plegats a Collformic, fins i tot es pot gaudir d’uns raigs de sol per acabar el dia de voluntariat al Parc Natural del Montseny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *