ACTUACIÓ AL PARC NATURAL DEL MONTSENY

RESTAURACIÓ DE L’HÀBITAT DE RIBERA AL MONTSENY

Una trentena de voluntàries i voluntaris dediquen el matí de dissabte a tasques de recuperació de l’hàbitat de ribera a l’interior del parc natural del Montseny.

Un cop vam arribar al lloc acordat amb els tècnics, vam esmorzar i la Jordina Grau ens va explicar quines tasques hauríem de fer i un poc de context del Parc Natural. El guarda forestal, Antonio Álvarez, ens explicà la varietat de flora i fauna que habita al Montseny.

Acabada la introducció ens vam endinsar al Parc del Montseny per una pista forestal fins arribar a la zona de l’actuació.

Els components del grup de manteniment forestal, Óscar Solé i el Joan Comellas, ens van explicar en què consistiria exactament l’actuació. Hauríem de consolidar els marges de ribera mitjançant els pals i fustes que prèviament havien apilat.

Per a realitzar aquestes tasques, vam dividir el grup en dos per nivell de dificultat; un anava amb l’Óscar i l’altre amb el Joan, i ens repartirem al llarg de la ribera per tal d’abastir entre totes i tots la llargària de la ribera.

Un cop realitzada la feina, ja a mig matí, vam dedicar una estona relaxada per a gaudir de l’entorn i fer-nos unes fotos de grup amb la colla del parc.

Després ens vam disposar a fer el camí invers per tal de gaudir d’un merescut dinar al sol i preparar-nos per a tornar a Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *