ACTUACIÓ AL PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR

Plantació destinada a incrementar la diversitat d’arbres a la finca de Can Bosc. Parc del Montnegre i el Corredor.

Un grup de més de vint voluntàries i voluntaris dediquen el matí de dissabte a tasques de plantació per tal de facilitar la recuperació del bosc del Parc del Montnegre i el Corredor.

Un cop vam arribar a Dosrius ens vam endinsar al Parc del Montnegre fins arribar al Santuari del Corredor.Vam esmorzar l’entrepà i la fruita i vam conèixer al Jordi Jürgens, enginyer de monts i gerent de l’espai natural, qui ens ens explicà com és i quines característiques distingeixen al parc natural del Montnegre i el Corredor; està cobert al 90% per bosc, on les espècies d’arbres més abundants són el pi pinyer i l’alzina.

Un cop acabada la introducció ens vam traslladar al lloc delimitat per a l’actuació, on el Jordi ens van explicar què anàvem a fer: la plantació de 320 pins pinastre i 40 nogueres. Les persones de la colla de manteniment, Xavi Puig i Julia Rodríguez, ens dividiren en dos grups per a fer l’actuació en zones diferents. Avançat el matí ens vam reunir els dos grups a la mateixa zona per tal de rematar la plantació.

Un cop realitzada la feina, ja a mig matí, vam donar una passejada fins a la zona de l’actuació realitzada anteriorment pel cercle de voluntaris el 09 de novembre d’aquest mateix any.

Després d’observar el resultat de l’actuació anterior, ens dirigírem cap al Santuari del Corredor, on la Gemma Conesa, del centre d’informació, ens va fer una petita explicació de la història del Santuari, de les seves característiques i de la seva situació geogràfica.

Ja acabada la visita vam anar a gaudir d’un merescut dinar i ens vam preparar per a la tornada a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *