ACTUACIÓ AL PARC D’OLÈRDOLA

Els membres del Cercle de Voluntaris commemoren el dia Mundial del Medi Ambient al Parc d’Olèrdola fent neteja de deixalles per l’entorn del Conjunt Monumental d’Olèrdola.

En arribar al punt de trobada, ens esperen la cap d’ús públic del parc, Sofia Paricio, la Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del MAC i el Xavi Fernandez, informador del MAC i del Parc d’Olèrdola.

Primer de tot esmorzem per agafar energies mentre la Sofia i la Núria fan les presentacions de l’entorn i de les tasques a fer: recollir les deixalles que hi ha present a la zona.

Així que totes les persones voluntàries es posen en marxa carregats amb les pinces de recollida i una bossa d’escombraries per aconseguir que no quedi ni una sola deixalla.

Es fan algunes troballes un tant estranyes com una barbacoa i algunes un tant vergonyoses: només entre dues persones retiren de la natura 646 burilles de cigarreta!

Després de la feina ben feta, arriba el moment del premi: la visita guiada al Conjunt Monumental d’Olèrdola, on la Núria Molist ens fa un fantàstic guiatge pels més de 4.000 anys d’història de la zona.

Podem trepitjar escales de més de 2.000 anys, descobrir la gran cisterna de 36.000 litres de capacitat excavada a la pedra, el Castell d’Olèrdola i l’església de Sant Miquel, on la Sofia ens regala a les oïdes, cantant una bonica cançó.

Després d’aquesta jornada tan complerta, acabem dinant a la zona de pícnic dels entorns.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *