ACTUACIÓ AL PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR

Plantació destinada a incrementar la diversitat d’arbres a la finca de Can Bosc.

Parc del Montnegre i el Corredor.

Una trentena de voluntàries i voluntaris dediquen el matí de dissabte a tasques de plantació per tal facilitar la recuperació  del bosc del Parc del Montnegre i el Corredor.

Un cop vam arribar a Dosrius ens vam endinsar al Parc del Montnegre fins arribar al Santuari del Corredor.

Amb l’esmorzar a la mà vam conèixer al Jordi Jürgens, enginyer de monts, qui ens ens explicà com és i quines característiques distingeixen al parc natural del Montnegre i el Corredor, que està cobert al 90% per bosc, on les espècies d’arbres més abundants són el pi pinyer i l’alzina.

Un cop acabat l’esmorzar ens vam traslladar al lloc delimitat per a l’actuació, on el Jordi, ens van explicar què anàvem a fer: primer de tot la plantació de 320 pins pinastre i 40 moixeres. Els tècnics forestals Xavi i el Fran ens feren una demostració de com portar a terme aquesta tasca correctament.

Un cop realitzada la feina, ja a mig matí, vam procedir a reforçar la tanca que envolta tot el terreny protegit i destinat a la recuperació del bosc mitjançant branques i troncs.

Un cop acabada l’actuació ens dirigírem cap al Santuari del Corredor, on la Gemma, del centre d’informació, ens va fer una petita explicació de la història del Santuari, de les seves característiques i de la seva situació geogràfica.

Ja acabada la visita vam anar a gaudir d’un merescut dinar i preparar-nos per a la tornada a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *