ACTUACIÓ AL PARC DEL GARRAF

El passat dimecres 30 de setembre, un grup de voluntaris i voluntàries s’apropen al Parc del Garraf a sembrar i col·locar un filat pels cavalls de Fundació Miranda.

En arribar donen la benvinguda al Parc del Garraf la tècnica d’ús públic, Sofia Paricio i en Jordi Gili de la colla de manteniment forestal.

Sota el lema cavalls lliures, prevenció d’incendis i connectivitat del territori, la Virgínia, coordinadora de Fundació Miranda i a la Ruth, l’Emma i la Maria, voluntàries de la Fundació, expliquen com a través del rescat de cavalls en situació de risc, es pot millorar la vida de les persones, de l’entorn i del propi cavalls, tot això ho realitzen en diferents territoris, i el Parc del Garraf és un d’ells.

Ordi, civada, raigràs, pèsol farratger o veça són algunes de les llavors que els voluntaris i voluntàries del Cercle sembren en els camps prèviament llaurats, això es fa per què els cavalls de la Fundació tinguin més aliment en la zona, per fer-ho es reparteixen per tots els camps per així no deixar ni un racó sense sembrar!

Entre pottokas i diferents tipus de cavalls s’acaba la sembra de llavors i cal col·locar tot el filat, ja que si els cavalls passessin per aquesta zona, l’herba no podria créixer i tota la feina feta no donaria fruits.

En primer lloc cal clavar uns pals de ferro al terreny, un cop distribuïts per tot el terreny es col·loca a cada pal una cua de porc, es resisteixen una mica però amb esforç aconsegueixen ficar-les totes! Tot seguit es passa el filferro per dins de cada una de les peces de cua de porc i finalment es col·loquen els protectors dels pals de ferro.

Un cop acabada la feina és hora de tornar cap a casa, però no sense acomiadar-se dels grans acompanyants de tota la jornada, els cavalls!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *