ACTUACIÓ AL PARC DE LA SERRALADA LITORAL

Una vintena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van millorar l’hàbitat de la viola suau, el dissabte 15 de maig i van retirar 570 kg i 30 bosses de vegetació invasora del torrent de Cirers i del torrent de les Encantades, a Argentona.

En arribar al punt de trobada, ens espera la Roser, biòloga del parc, juntament amb la Laura, sobreguarda del parc i en Xavi i en José Guardes forestals.

Un cop totes les persones estan situades als entorns de la Font picant, esmorzen i la Roser explica la tasca del dia: retirar la vegetació invasora del torrent de Cirers. Aquesta tipus de vegetació, són espècies exòtiques que envaeixen l’entorn i no permeten el normal desenvolupament d’altres espècies vegetals de la zona.

En aquest cas retirem misèria (Tradescantia fluminensis), pota de cavall (Petacites fragants), Seneci olorós (Senecio mikanioides) i Senecio pterophorus. Totes aquestes les retirem amb l’objectiu de que la viola suau (Viola suavis subsp catalonica) espècie d’interès al Parc de la Serralada Litoral, pugui créixer en aquests espais.

En acabar de tota la feina del dia ens apropem fins la Font Picant a omplir les cantimplores i comprovar si l’aigua de la font és picant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *