200 participants en la 1a Diada de la sostenibilitat

Unes 200 persones entre alumnes de 8 i 9 anys dels tres sistemes educatius i del Centre de Formació Professional, usuaris de la Llar de Lòria i col·laboradors del programa Agentas de l’escola Meritxell van participar ahir en la 1a Diada laurediana de la sostenibilitat, sota el nom Cuida el teu bosc i que es va dur a terme a la cota 1.600 de Naturlàndia.

Al matí, després d’un esmorzar conjunt, es va fer una recollida selectiva de residus al bosc i després del dinar de germanor es va realitzar una plantada d’un centenar d’arbres –pins negres i bedolls–. Tres alumnes –un de cada sistema– van llegir un manifest amb diversos punts que recullen les accions que les persones hem de dur a terme per conservar i millorar els ecosistemes del planeta. Entre aquestes, disminuir les emissions de CO2, preservar la capa d’ozó, evitar l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i reciclar més.

Els participants adults van qualificar l’experiència de “molt enriquidora”, com va manifestar Maria Pilar Canelles, i “molt gratificant”, segons Martí Vidal. Tots dos van trobar els infants amb una base sòlida i “suficientment educats” quant al respecte pel medi ambient. Canelles, però, va reclamar més implicació dels pares.

Pel que fa als infants, també van viure l’experiència de forma enriquidora ja que van aprendre “a recollir la brossa de les muntanyes i a cuidar-les”, va explicar Carla Altimir, de 8 anys. Però també es van queixar que havien trobat molta brossa, com va dir Blanca Farré, també de 8 anys.

El conseller de Manteniment i Medi Ambient, Josep Majoral, va indicar que aquesta “és una primera jornada d’un seguit d’activitats que tenim previstes amb l’objectiu de sensibilitzar la gent que sigui respectuosa amb el medi ambient i la sostenibilitat”. El Comú té previst impulsar altres accions, com l’estalvi energètic i l’explicació del cicle de l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *