Tret de sortida de les rutes teatralitzades inclusives ‘NatUra, un viatge pels sentits’

Es desenvolupen a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell

Entre febrer i maig i setembre i novembre, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac organitza un cop al mes les visites teatralitzades guiades. Dos actors i un educador ambiental condueixen, a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell, aquesta ruta inclusiva que porta per nom ‘NatUra, un viatge pels sentits’.

Si bé dirigides a tots els públics i a totes les edats, en aquestes visites teatralitzades es facilita especialment l’accés i la participació de persones amb diversitat funcional de forma inclusiva. “NatUra, un viatge pels sentits” es realitza a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell.

Les rutes són gratuïtes, però cal reservar prèviament. Pot haver-hi un intèrpret de llenguatge de signes i es pot prestar material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l’itinerari. En el moment de reservar, cal indicar si es requereix algun d’aquests serveis.

Les rutes teatralitzades inclusives donen vida al patrimoni natural, cultural i etnogràfic i permeten descobrir els seus orígens i evolució d’una manera amena i associada a un record agradable. Fer-ho així reforça la vinculació afectiva amb l’espai i motiva una actitud respectuosa. No en va els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l’expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre, una proposta d’integració amb l’entorn, tot desenvolupant els cinc sentits.

Dates programades:

27 de febrer, 19 de març, 30 d’abril, 28 de maig, 24 de setembre, 29 d’octubre i 26 de novembre.

Horari: de les 10.30 a les 12 h.

Longitud: 800 metres. Dificultat: baixa.

Lloc: La Casa Nova de l’Obac (ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).

Cal portar calçat adequat per caminar i roba adient per a l’època de l’any i realitzar prèviament la inscripció trucant al telèfon 937 855 461 (de dl. a dv., de les 8.30 a les 17.30 h) o mitjançant el correu electrònic p.santllorenc.obac@diba.cat.

Les rutes teatralitzades inclusives formen part de les activitats, serveis i activitats que treballen per facilitar l’accessibilitat de totes les persones als diversos espais protegits que formen la Xarxa de Parcs Naturals.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web L’accessibilitat a la Xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *