Sembra regenerativa per recuperar pastures a Mas Vendrell, al Parc del Garraf

Parc del Garraf Els membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs hem anat al Parc del Garraf a les finques de Mas Vendrell, on hem realitzat una sembra regenerativa dels antics camps d’aquest mas.

Arribem puntuals a Olivella, on ens esperen la Sofia Paricio i l’Emilio Valbuena. Amb les eines i esmorzars a punt, ens dirigim a la zona on durem a terme la tasca del dia. Una mica més endavant ens trobem amb en Carles Saura de la Fundació Miranda, ells ens expliquen en què consisteix la sembra que farem avui i com encaixa dins del model d’agricultura regenerativa. A més les pastures que recuperem avui estan dins del tancat on la Fundació Miranda té alguns dels seus cavalls del Garraf.


Un cop detallada la feina, ens repartim a les diferents feixes on hem de treballar. Primer cal deixar els espais ben nets de pedres i vegetació, rastellar la superfície per permetre que les arrels de les plantes que germinaran puguin agafar-se millor i finalment fer la sembra de les llavors.

Treballem de valent tot el matí, a més el sòl calcari del Garraf d’aquesta una feina intensa, però gratificant.

Finalment recuperem 9 feixes diferents de la finca. Acabem tornant a olivella on vam poder dinar envoltats de la fira de Santa Llúcia per finalment tornar cap a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *