Retirada d’espècies al·lòctones en l’àmbit de la zona restaurada del Dipòsit Controlat de la Vall d’en Joan. Parc del Garraf

Els membres del Cercle de Voluntaris realitzem una retirada de plantes exòtiques a la zona del Dipòsit controlat de la Vall d’en Joan.

Arribem a les 9:30 a l’abocador. Tot i que ja comencen a caure algunes gotes aprofitem per fer una breu introducció de la zona, juntament amb el tècnic, l’Emilio Javier Valbuena i el guarda del Parc Rafael Gonzàlez, i com ha evolucionat el Dipòsit en el seu procés de renaturalització.

També cal destacar la gran importància ornitològica que té la zona i com ecosistema, ja que les zones de prats poc a poc van reduint les seves extensions.

Després d’esmorzar tot i que encara plou una mica comencem a treballar retirant l’espècie al·lòctona Senecio pterophorus, la qual esta fent retrocedir a l’olivarda (Dittrichia viscosa), espècie autòctona.

Aconseguim retirar una quantitat molt gran de plantes, però tot i això la pluja està present al llarg de tot el matí i després de treure plantes al llarg d’un parell d’hores, la pluja augmenta i ens obliga a aturar la feina.

Decidim tornar a Barcelona, però tot i estar menys estona del que teníem previst, hem aconseguit enretirar moltes plantes de la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *