Restauració ambiental de l’entorn de Can Bosc al parc del Montnegre i el Corredor

Els membres del Cercle de Voluntaris realitzen una restauració als terrenys que envolten la masia de Can Bosc.


A les 9:30 arribem a la masia de Can Bosc, una zona increïble envoltada de bosc on realitzarem les tasques de restauració.
Comencem el dia esmorzant i agafant forces, un cop tots hem acabat el Jordi Jürgens ens explica les tasques que realitzarem, per un costat eliminar una espècie invasora, el seneci del Cap i l’altre restaurar un talús on la freqüentació de pas de ramats, ha fet que la vegetació desaparegués, provocant una pèrdua de sòl i coberta vegetal.


Un cop tenim clares les dues tasques ens repartim en dos grups. El més proper a la masia comença aplanant el talús i escampant les llavors de les noves plantes que han de créixer. Un cop tenim totes les llavors ben repartides en una zona tan plana com sigui possible, cobrim l’espai amb una xarxa de fibra de coco que ajudarà a mantenir la zona fins que les plantes arrelin bé.


La resta del grup, ens desplacem uns quants metres per arribar a una zona amb molts individus de Seneci del Cap, espècie invasora provinent d’Àfrica, que va arribar als nostres ecosistemes accidentalment a través de la llana importada.
Treballem de valent al llarg de tot el matí i tot i eliminar nombrosos peus d’aquesta espècie no aconseguim erradicar-la del tot.


Quan s’apropa l’hora de dinar tornem a agrupar-nos els dos grups i anem a dinar a l’àrea d’Esplai del Corredor per dinar tranquil·lament i gaudir del que queda de dia, per després tornar cap a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *