Primer cim a la Mola amb cadira de rodes

S’ha fet dins el programa d’accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals per a persones amb mobilitat reduïda. La Joëlette és una cadira d’una roda, idònia per recórrer terrenys no adaptats amb l’ajut d’acompanyants.

Dins el programa d’accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals per a persones amb mobilitat reduïda, diumenge passat es va organitzar la primera pujada fins al cim de la Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb cadira Joëlette. Aquesta és una cadira d’una sola roda, idònia per fer recorreguts per terrenys no adaptats amb l’ajut de dos o més acompanyants.

Aquesta pujada al cim de la Mola, inclosa dins el programa d’accessibilitat al parcs naturals impulsat des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, va ser organitzada per l’entitat CIMA (Centre d’Interpretació del Medi Ambient). Aquesta entitat gestiona en règim de concessió el centre d’informació de la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, des d’on s’ofereix un servei de préstec de material adaptat.

El recorregut fins al monestir de Sant Llorenç, situat al cim de la Mola, amb cadira Joëlette, el va poder fer un usuari proposat per CIMA que va utilitzar la cadira que disposa el centre, juntament amb una segona persona de la Fundació Cruyff, que va utilitzar una cadira Joëlette de l’entitat Una Ronda, que també col·labora en aquest projecte. En el recorregut també van participar un grup de joves amb discapacitat intel·lectual de la mateixa fundació.

La cadira Joëlette és una de les darreres novetats que incorpora el parc per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una cadira amb una sola roda, que permet que una persona amb mobilitat reduïda pugui fer recorreguts per terrenys no adaptats amb l’ajut de dos o més acompanyants que l’han de conduir.

Aquesta cadira la podrà fer servir gratuïtament qualsevol persona amb discapacitat física que vulgui fer una activitat pel parc. Aquest és un servei inclusiu que es troba encara en una fase de prova pilot per valorar-ne la introducció a la resta de parcs i equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *