Neteja entorn de les Arenes Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Els membres del Cercle de Voluntaris realitzen una neteja de deixalles el dissabte 25 de setembre al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

En arribar al punt de trobada, ens esperen el tècnic d’ús públic del parc, Josep Canals, en Nil Domènec i Xavi Pérez de manteniment forestal i en Sebastià Soley informador de parc.

Primer de tot esmorzem per agafar energies mentre en Josep en fa una explicació de l’entorn i dels detalls de la tasca a realitzar durant la jornada: recollir les deixalles que hi ha presents en cinc zones properes, als entorns de les Arenes: Aparcaments, Font de la Boixa i riu Ripoll.

Així que totes les persones voluntàries es posen en marxa carregats amb les pinces de recollida i una bossa d’escombraries per deixar aquest espai sense deixalles, tal com hauria d’estar sempre.

Al llarg del matí trobem deixalles ben estranyes, com un escalfador d’aigua, taules de pícnic i molts plàstics diferents per totes les zones.

Un cop enllestida la feina el Josep i en Sebastià ens guien per un recorregut fins arribar a l’ermita de les Arenes, on ens espera el Joan Castells membre de l’Associació Amics de l’Ermita de les Arenes, que han preparat un petit “vermut” per recuperar forces desprès de la feina feta.

En Joan ens explica diverses histories sobre l’entorn de l’ermita i de la verge de les Arenes, i ens convida a visitar l’interior d’aquesta petita estructura que trobem en una maquíssima zona del Parc Natural.

Un cop tothom ha pogut gaudi de l’espai, marxem un altre cop cap al punt d’inici per anar cap a l’àrea de lleure de les Arenes.

Després d’un dia ben calorós acabem la jornada dinant tots els membres del Cercle junts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *