Neteja dels marges del riu Ripoll i eradicació d’espècie invasora

Acció de voluntariat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El passat dissabte 12 de març, més d’una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals varen participar en una acció de voluntariat als marges del riu Ripoll, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

L’objectiu era netejar de deixalles els marges del riu i eradicar una espècie al•lòctona invasora, el Cilyndropuntia tunicata, conegut com el Cactus de Texas. Els voluntaris es varen dividir en diversos grups de treball. Un grup de voluntaris varen treballar als marges del riu Ripoll i varen recollir grans quantitats de deixalles, que varen ser dipositades en sacs i, posteriorment, carregades en el vehicle del Parc. Un altre grup, va eradicar el Cactus de Texas, una espècie amb unes arrels superficials però molt llargues i que rebrota amb gran facilitat.

I per arrodonir la jornada, els voluntaris del Cercle visitaren l’església romànica de Santa Maria de les Arenes, pertanyent al municipi de Castellar del Vallès. Varen acabar la jornada amb un bon àpat de germanor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *