Millora ambiental i eliminació d’espècies al·lòctones a la pedrera d’Alella

El passat dissabte vàrem dur a terme una actuació de millora ambiental a la pedrera d’·Alella, el Parc de la Serralada de Marina. Vàrem eliminar espècies al·lòctones, omplint un contenidor de 15m cúbics.

L’objectiu de l’activitat va consistir a realitzar una millora ambiental a la pedrera d’Alella, eliminant espècies al·lòctones. La pedrera d’Alella és un projecte de recuperació morfològica i restauració ecològica. Els membres del Cercle varen eliminar: Tabac de jardí (Nicotiana glauca), Ricí (Ricinus communis), Rumex sp i  Bleda (Beta vulgaris).

Per tal de dur a terme l’activitat de voluntariat, es varen fer diversos grups de treball de 4 o 5 persones i es varen repartir en diversos trams de la pedrera d’Alella. Cada grup de treball disposava de tisores de podar (grans i petites) i ulleres protectores -els membres del Cercle que les varen  voler-. Tota la tasca de l’actuació es va dur a terme sota la guia del tècnic i el guarda del Parc.

Els membres del Cercle varen treballar en cadena per tal d’anar eliminant les diferents espècies al·lòctones. Els membres varen  tallar , trinxar i transportar les plantes fins al contenidor.

 Cap als voltants de les 13h vàrem donar per finalitzar la tasca i vàrem iniciar el camí de tornada cap a l’autocar per tal de desplaçar-nos fins al Celler Can Magarola, una de les masies més antigues d’Alella. Situada a la part més alta de la Riera Coma Clara, ha estat testimoni, des d’aquesta situació privilegiada, de més de 700 anys de la mil·lenària història del poble. Per aquest motiu fou triada com a seu del museu que havia de recollir el patrimoni històric, etnològic i museístic d’Alella.

Al Celler Can Magarola vàrem poder gaudir d’un tast de vins del municipi d’Alella, que vàrem acompanyar amb un àpat de germanor al patí exterior del celler. Un cop finalitzat l’àpat, als voltants de les 14.30h, ens vàrem dirigir al municipi d’Alella per gaudir de temps lliure, per comprar vins i per visitar la plaça de la vila i fer el cafè. 

Finalment, a les 16h vàrem emprendre el camí de tornada a Barcelona, aprofitant el trajecte per a passar l’enquesta de satisfacció. Vàrem realitzar dues parades -a la Sagrera i al xamfrà de la cruïlla de Rosselló-Urgell, on vàrem acomiadar els darrers voluntaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *