Millora ambiental de la Font de Sant Mateu

Acció de voluntariat al Parc de la Serralada Litoral

El passat dissabte 17 de setembre, més d’una vintena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals varen participar en una acció de voluntariat als voltants de la Font de Sant Mateu.
L’objectiu de l’activitat era dur a terme tasques de millores en la Font de Sant Mateu, la bassa i els entorns. La Font de Sant Mateu rep el nom de l’ermita que hi ha a prop. L’aigua prové d’una mina i es recull en un gran bassa que es troba davant de la font.

Els membres del Cercle varen dividir en tres grups per dur a terme les tasques als voltants de la Font de Sant Mateu. El primer grup de membres va netejar la bassa de Sant Mateu i separar les deixalles, el segon grup va arrencar ailanthus vilmoriniana, una espècie al•lòctona de la família simaroubaceae, nativa del oest de la Xina. El tercer grup va retirar brots d’acàcies, així com recuperar els tutors que ja estaven plantats. Finalment, un cop tots els grups varen acabar les seves respectives tasques, tots els membres del Cercle varen poder participar de la sembra.

I per arrodonir la jornada, els membres del Cercle varen iniciar una passejada des de la Font de Sant Mateu fins a l’ermita de Sant Mateu, situada al cim del turó de Sant Mateu. Un edifici romànic, del segle X, d’una sola nau coberta amb volta de canó i amb absis semicircular. La jornada va finalitzar amb un bon àpat de germanor.

999

000

2

3

4

5

66

777

888

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *