Meteomuntanya.cat, un nou portal de suport a les activitats de muntanya

Un referent per la meteorologia de muntanya

El portal MeteoMuntanya.cat posa a l’abast dels ciutadans nous recursos meteorològics específics per a la muntanya alhora que facilita l’accés als productes ja existents.
Permet accedir de forma còmoda a una gran varietat d’informació meteorològica provinent des de qualsevol indret del país, que es pot visualitzar des de mòbils i tauletes. Es vincula amb el hashtag #meteomuntanya, amb el qual es difondrà des de les comptes de twitter de la Federació d’Entitats Excursionistes i el Servei Meteorològic de Catalunya informació rellevant en relació a la meteorologia de muntanya.

Vol ser una eina de suport a totes aquelles persones aficionades i professionals de les activitats a l’aire lliure a la muntanya, i ajudar a conscienciar en relació amb els perills meteorològics per evitar situacions compromeses i garantir la pròpia seguretat.

El temps a 35 cims de Catalunya

A l’hora de planificar de les sortides de muntanya és necessari informar-se de l’estat meteorològic, i no exposar-se a situacions de risc.
El portal reuneix les informacions del Pirineu, així com les prediccions per les pistes d’esquí i les d’allaus.
Ofereix la predicció automàtica per a 35 cims de Catalunya. Als 16 del Pirineu dels quals existia ja informació, s’afegeixen altres 19 cims de laserralada transversal, i massissos litorals i prelitorals com el MontsenyMontserrat o els Ports.

La selecció dona resposta a la important afluència de gent que realitza activitats a l’aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l’àmbit del Pirineu.

De les prediccions en temps reals als calendaris climàtics

El portal està estructurat en 6 apartats, de transversalitat temàtica

  • les prediccions de muntanya
  • les prediccions per a competicions, cm les curses de muntanya, marxes de resistència, competicions d’esquí de muntanya, etc.
  • el temps ara, un recull de les principals eines de monitoratge meteorològic a temps real de les quals disposa l’SMC: dades de radar, d’estacions meteorològiques automàtiques, de detecció de descàrregues elèctriques o d’informació provinent dels observadors i vigilants.
  • els butlletins audiovisuals de televisió
  • l’anàlisi d’episodis, amb un balanç de les últimes situacions meteorològiques rellevants
  • el calendari climàtic, amb gràfics amb els valors característics d’una o diverses variables atmosfèriques per a cada dia de l’any.

MeteoMuntanya ha nascut de la col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya(FEEC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *