Jornada formativa dels dies 17 i 24 de juliol al Museu de Ciències Naturals de Granollers

Els membres del Cercle de Voluntaris, els passats 17 i 24 de juliol, van gaudir de la jornada formativa “Posem-nos les piles: fem ciència!”, emmarcada en el Seminari sobre Ciència Ciutadana, que estem abordant des del programa, per tal de promoure el coneixement i la participació dels voluntaris en aquesta modalitat de projectes.

La primera part de la jornada va transcórrer al Museu de Ciències Naturals de Granollers, on els tècnics responsables de la coordinació dels projectes de seguiment de ratpenats i papallones, l’Adrià López-Baucells i l’Andreu Ubach respectivament, ens van introduir diferents projectes de seguiment de fauna, en la modalitat de ciència ciutadana i també ens van explicar especialment algunes de les característiques més interessants dels ratpenats i les papallones com a espècies bioindicadores, per la seva sensibilitat als canvis en l’entorn.

Després de les ponències, vam poder fer la visita guiada al Museu, que va sorprendre als voluntaris perquè la majoria el desconeixien, i van destacar la seva qualitat com a equipament, amb els diferents espais, l’exposició, el jardí i també els terraris amb insectes!

Com a complement de la jornada vam fer una visita a l’espia natural de Can Cabanyes. Una zona renaturalitzada, amb un aiguamoll artificial que ha que ha afavorit una augment de la biodiversitat de la zona. La calor durant la passejada va ser el punt crític de la jornada! Però tot plegat ha estat molt ben valorat pels 39 voluntaris que la van gaudir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *