JORNADA DE FORMACIÓ CONTÍNUA A CAN MATEU (VILANOVA DE SAU), “LA VIDA A LA CINGLERA”

PARC NATURAL DE LES GUILLERIES – SAVASSONA.

Una seixantena de voluntaris i voluntàries gaudeixen de dues edicions de la formació, realitzades el 23 de novembre i el 14 de desembre, sobre els cingles; la seva formació i composició, i la seva flora i fauna característica.

En arribar a Can Mateu l’Eli Urretabizkaia ens dona la benvinguda junt a l’Alba Ludevid, tècnica d’ús públic i educació ambiental, i al Jordi Riera, director del parc natural, qui ens fan una petita introducció sobre l’espai natural de les Guilleries-Savassona i sobre l’escola de natura Can Mateu.

Tot seguit esmorzem, i per començar el dia amb una mica de moviment, fem una dinàmica per conèixer a tots els companys i companyes amb les  quals compartirem el dia. Una vegada ja estem ben actius passem a començar la formació.

El Jordi Vilà , geòleg, ens explica els secrets de la formació de les cingleres i les característiques que podem trobar a la que trobem a l’entorn del pantà de Sau; la cinglera vermella i la blanca.

Seguim les intervencions amb la ponència del Jordi Faus i el Carles Martorell, biòlegs, que ens expliquen l’ecosistema de la cinglera; la seva fauna i flora característica.

En acabar anem a fer l’itinerari sensorial guiat per la Júlia García amb l’objectiu de poder observar de primera mà tots els coneixements teòrics esmentats prèviament.

Després de veure el pantà de Sau amb la característica cinglera i abans de fer la tornada cap a casa, dinem acompanyats de tots els voluntaris i voluntàries a Can Mateu i fem una petita tertúlia al voltant de l’activitat inicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *