ENTREVISTA OLGA ALBARDANÉ

L’Olga Albardané, química de professió i amb més de 7 anys d’experiència al Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, és una gran amant de la naturalesa.

 

1) Quan vares fer-te membre del Cercle i per què?

Ja fa una mica més de 7 anys que sóc voluntària del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. Una amiga meva m’ho va recomanar, em va semblar molt bé i em vaig inscriure.

Un altre dels motius és perquè tinc molt d’interès per la naturalesa i m’agrada sortir a l’aire lliure i fer  activitats. Crec que dóna un gran plaer, poder gaudir de la natura.

 

2) D’on et ve l’interès per la naturalesa?

La veritat és que sempre he tingut un gran interès per la naturalesa, per conservar els espais naturals i per procurar mantenir el nostre entorn el més net possible.

 

3) Què t’aporta, ser voluntària dels Parcs?

A part del fet d’agradar-me el voluntariat, crec que és una tasca que tots hauríem de fer una mica perquè ens dóna una gran satisfacció.

 

4) Hi ha cap anècdota o actuació que recordis de manera especial?

Crec que l’últim en la qual he participat, la restauració de la bauma de la Castellassa de Can Torres al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ja que ha estat una activitat bastant especial pel fet de poder recuperar una bauma que es trobava totalment contaminada per gent.

Hem hagut de retirar estris i elements de mobiliari casolà. Ha estat una mica complicat però m’ha agradat molt poder recuperar aquest entorn natural tan bonic.

 

5) Tu que n’has conegut una colla, dels nostres parcs naturals, com els veus?

Vivim en un país preciós, en el que tenim entorns naturals preciosos però que desgraciadament les persones els degradem i els embrutem.

Nosaltres el que estem dient, des del Cercle de Voluntaris, és que els hem de recuperar, ja que sí tots fóssim una mica més cívics no hauríem de fer tantes tasques de neteja. El fet de fer-ho (la neteja) personalment dóna molta satisfacció.

 

6) Què et sembla la feina que fa la Diputació, de conservació dels Parcs i de posar-los a disposició de la ciutadania?

Em sembla magnífica, per això estem aquí. Em sembla molt bona la tasca que fa la Diputació des de fa molts anys. Amb el Cercle de Voluntaris hem anat a molts llocs i hem vist que realment en la tasca que duem a terme som molt necessaris. El granet de sorra que aportem nosaltres és important per poder mantenir els parcs naturals en bones condicions.

 

7) Has fet amistats, al Cercle, amb altres persones voluntàries?

En aquests anys he conegut a moltes persones voluntàries que, per sort, molts són els mateixos de fa anys, però ens anem fent grans i cal un relleu generacional. Per sort, veig que s’està incorporant gent jove que és el que cal perquè moltes persones voluntàries ens anem fent grans i en activitats com les d’avui cal gent més jove també.

Al llarg dels anys, he conegut a molts companys que venen, tinc també  amigues i amigues molt intimes però el més important és que ens relacionem amb tothom.

8) Algun prec o suggeriment, al Cercle de Voluntaris?

Que seguiu treballant en aquestes tasques, que s’incorpori gent jove i entre tots puguem seguir fent aquesta tasca per al nostre país.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *