Arranjament dels entorns del Conjunt monumental d’Olèrdola Parc d’Olèrdola

Els membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs hem anat al Parc d’Olèrdola a treballar en els entorns del Conjunt Monumental d’Olèrdola.

Arribem a les 9 a la zona on realitzarem l’actuació. Un dia marcat pels núvols i el fred, tot just arribar esmorzem per agafar forces. Abans de treballar, però, la Núria Molist, responsable del Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Olèrdola ens fa una explicació de com amb els pas dels anys, les restes del jaciment d’Olèrdola han permès reconstruir la història d’aquest indret i la d’una part de Catalunya.

Un cop acaben les explicacions ens repartim en 3 grups. El primer netejarà de brossa tot els voltants del conjunt monumental. El segon es fica a treballar en una barraca de pedra seca per restaurar un petit mur que ha caigut. I el tercer treballa netejant de vegetació una zona d’excavacions que ha quedat coberta per plantes i arbustos.

A mesura que anem treballant el fred va passant i acabem deixant tota la zona més neta i sense vegetació, amb l’objectiu que puguin continuar treballant i descobrint nous secrets d’aquesta zona i dels habitants que hi havia fa centenars d’anys.

Acabem el dia dinant al pícnic i aprofitant que surt una mica el Sol. Després tornem cap a Barcelona contentes de la feina feta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *