Adaptació local al canvi climàtic

El proper dijous 6 d’octubre al matí, el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu acollirà la 2a Jornada tècnica programada d’enguany. En aquesta ocasió, el tema abordat serà ‘Adaptació local al canvi climàtic. Com ens ajuda la natura?’. La sessió és gratuïta, però és necessari formalitzar la preinscripció abans del 4 d’octubre (inclòs).

Amb els canvis que s’estan produint en el clima cada cop més evidents, cal sobrepassar l’actual política de mitigació del canvi climàtic per parlar d’adaptació, per treballar la resiliència dels municipis davant els nous canvis, de la seva capacitat d’adaptació i de com es gestionen els riscos associats al canvi global.

Des de molts municipis s’ha treballat la mitigació del canvi climàtic, sobretot a través de l’impuls dels Plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES) que inclouen la reducció d’emissions, l’augment de l’eficiència energètica o l’impuls de les energies renovables. A l’actualitat, però, cal veure com s’enfoca la planificació i l’acció cap a l’adaptació municipal.

Els ecosistemes naturals contribueixen a reduir la vulnerabilitat davant el canvi climàtic i la seva gestió pot aportar un augment de la capacitat adaptativa del territori davant els riscos derivats del canvi climàtic, ajudant a millorar la qualitat de vida de la població urbana i rural.

Aquesta jornada, organitzada per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona, pretén aprofundir en aquest potencial dels espais naturals i oferir eines per a l’adaptació al canvi climàtic des de la seva gestió.

Més informació i inscripcions a l’enllaç següent.

Us recordem que la 3a i darrera jornada tindrà lloc el dimarts 22 de novembre i tractarà el tema “Activitats fisicoesportives en el medi natural: una mirada municipalista”. Us en seguirem informant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *