ACTUACIÓ PARC NATURAL DEL FOIX: Neteja dels voltants del Pantà del Foix

Els membres del Cercle de Voluntaris van treballar en la neteja dels entorns del pantà del Foix el matí de dissabte 3 de juliol.

En arribar al punt de trobada, ens esperava la Leire Miñambres, Tècnica d’Us Públic del Parc, així com la Vanessa Gómez i el Pedro Torres, guardes forestals, que ens ajuden i acompanyen en tota la jornada.

La Leire introdueix l’actuació que anem a fer explicant-nos el problema de furtivisme  en relació a la pesca que hi ha en aquest pantà. La qualitat de l’aigua és insuficient per permetre aquesta activitat. Tot i així són molts els pescadors que la fan, generant un altre problema que és el de les deixalles i la brutícia al seu voltant. Vam dedicar la nostra actuació a fer neteja de diferents punts, on vam trobar alguns voluminosos com cadires de plàstic, i moltíssima quantitat de llaunes, ampolles, bosses, restes de pesca i d’altres deixalles més petitets, sobre tot fragments de plàstics. Vam poder concentrar tot el material en un sol punt, però separat selectivament per facilitar la recollida i el transport a la deixalleria.

Desprès vam anar a visitar el Castell de Penyafort, amb una introducció històrica interessantíssima, des dels seus inicis com a Monestir, fins a convertir-se en una presó durant la Guerra Civil, encara vam poder observar un calendari pintat a la paret amb els dies tatxats d’algun dels presos del Castell.

Acabem la jornada dinant als entorns del Castell de Penyafort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *