Eliminació d’espècies invasores i recuperació de l’itinerari a Sant Pere de Casserres a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.
El dissabte 6 d’abril els voluntaris i voluntàries del Cercle ens apropem als entorns del Monestir de Sant Pere de Casserres, per retirar la figuera de moro, planta que envaeix els entorns i no permet l’aparició d’altra vegetació autòctona.
Només arribar ens donen la benvinguda l’Alba, tècnica d’ús públic i en Joan i en Txevi, guardes de l’Espai Natural de Guilleries-Savassona. Qui ens presenten la zona i l’activitat que farem durant el dia.
Ens expliquen la necessitat d’extreure la figuera de moro, una planta originària de Mèxic i que té la característica de ser una de les 10 plantes més invasores d’Europa, la seva presencia provoca que les plantes autòctones no puguin créixer allà on està present aquest cactus. Un cop que estem tots situats ens dividim en dos grups de treball, per poder retirar la figuera de moro de tots els entorns.
El primer grup acompanyat per en Joan, van retirant tota la vegetació que envaeix el camí i la figuera de moro que es van trobant pel GR-210, el corriol que dóna accés al Monestir de Sant Pere de Casserres aquests aniran fent l’itinerari a peu fins a arribar al monestir. El segon grup acompanyat per l’Alba i en Txevi estan al segon grup i retiren la figuera de moro present als entorns del monestir, treballant amb unes vistes immillorables!
Es va fer tan bona feina que entre els dos grups van arribar a omplir fins a dalt la camioneta dels guardes de restes de figuera de moro.
En acabar dinem per recuperar energies i es realitza la visita guiada al Monestir de Sant Pere de Casserres. Es comença veient un audiovisual i es continua amb un fantàstic guiatge que ens trasllada segle XI i a la vida portada per l’orde benedictí fins a l’actualitat, arribant a conèixer l’actual ocupant, el gamarús que viu a l’església.