ACTUACIÓ A L’ESPAI NATURAL DE LES GUILERRIES-SAVASSONA

Recollida de deixalles a l’entorn de pantà de Sau

Una vintena de voluntaris s’apropen a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona a recollir deixalles del pantà de Sau.

En arribar donen la benvinguda l’Alba Ludevid, tècnica d’ús públic i educació ambiental i en Jordi Serrabasa guarda de l’Espai Natural i expliquen la sobrefreqüentació que ha patit la zona sobretot durant l’estiu i els caps de setmana, aquesta activitat en la zona comporta que no tots els usuaris facin un bon ús i en moltes ocasions es tradueix en més deixalles a la llera del pantà.

A això també s’ha de sumar que després del temporal Glòria, del passat mes de gener, les grans avingudes d’aigua van provocar l’arribada de restes vegetals que cal retirar de la zona.
Així que les persones voluntàries es posen a treballar i retiren totes les deixalles que troben i les restes vegetals de la zona, també seleccionen les diferents deixalles segons el material amb l’objectiu de fer la recollida selectiva d’aquestes.

Taules plegables, bidons, plàstics, ferros, burilles de cigarretes, … Aquestes són només algunes de les deixalles que es van poder retirar de la zona, gràcies a la feina conjunta de tots els participants, es van recollir 100 kg de deixalles!


Per acabar es dina en els entorns de l’Àrea d’esplai del pantà de Sau entre cingleres i llegendes de bandolers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *