Actuació al Parc del Montnegre i el Corredor

Plantació per incrementar la diversitat d’arbres a la finca de Can Bosc al Parc del Montnegre i el Corredor.

Els voluntaris i voluntàries del Cercle sembren 2.5 kg d’aglans d’alzina surera i planten 480 peus de pi pinyoner, pi blanc i serveres a la finca de Can Bosc al Parc del Montnegre i el Corredor, aquest dissabte 1 de desembre.

Només arribar ens donen la benvinguda en Jordi, enginyer de forest, en Xavi, cap de colla de manteniment forestal, en Fran de la colla de manteniment forestal i en Jordi Padrós Coordinador d’àmbit d’Espais Naturals.

Per tal d’arribar a més espais, dividim l’ampli grup de voluntaris en dos zones d’actuació, així realitzem la mateixa tasca de sembra i plantació en dos espais diferents.

Una part dels voluntaris s’encarrega de plantar els pins i les serveres, una altra de la sembra d’alzines sureres, espècies que ajudaran a rejovenir el bosc de la finca, i per últim també es realitza una tasca imprescindible per l’èxit de la plantació, la col·locació d’una malla ramadera.

La col·locació d’aquesta malla es realitza per protegir la vegetació nouvinguda de l’acció del porc senglar i del cabirol. En el cas del porc senglar, en olorar la terra remoguda se senten atrets per ella i buscant aliment podrien desfer tot el treball fet durant el dia. En el cas del cabirol perquè el mascle s’apropa a arbres joves per treure’s el borrissol de les noves banyes, que canvia anualment, podent provocar ferides a aquests nous arbres.

En acabar la feina del dia, ens apropem fins a l’Àrea d’Esplai del Corredor, on es comparteix una bona estona amb els companys mentre es dina en un entorn insuperable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *